Voor veel verschillende toepassingen zijn er veel verschillende steekwagens te koop. Wat voor u een goede steekwagen is, is dus ook afhankelijk van de gebruikssituatie. Daarnaast is het materiaal, het draagvermogen, het type wielen en de afmeting van de schep van belang bij het kopen van een steekwagen.

TIP: de woorden die onderstreept zijn kunt u aanklikken om de desbetreffende steekwagens te bekijken.

Steekwagens voor specifieke gebruikssituaties.
- Opvouwbare steekwagen
- Trappensteekwagen
- Stoelen steekwagen
- Banden steekwagen
- Apparaten steekwagen
- Vaten steekwagen
- Gasflessen steekwagen

Opvouwbare / opklapbare steekwagen
Een opklapbare steekwagen is een steekwagen waarbij alleen de schep ingeklapt en uitgeklapt kan worden. Het voordeel van zo’n steekwagen is dat u hiermee de schepgrootte uit kunt breiden.

Opklapbare steekwagen K3311

Een opvouwbare steekwagen is geheel opvouwbaar tot een klein pakket. Deze is daarom uitermate geschikt wanneer u vaak onderweg bent. Een normale steekwagen is dan lastig te vervoeren. Deze zijn vaak van kunststof of aluminium gemaakt, waardoor ze ook erg licht zijn. Het nadeel van zo’n opvouwbare steekwagen is dat het draagvermogen vaak een stuk lager is dan dat van normale steekwagens.

Trapsteekwagen
Wanneer u goederen wilt verplaatsen via een trap is de trappensteekwagen de geschikte oplossing. Trappensteekwagens zijn voorzien van een 3- of 5-armige wielset, waardoor de steekwagen eenvoudig over de treden is te verplaatsen.

Stoelen steekwagen
Stoelen zijn met normale steekwagens lastig te verplaatsen. Daarom zijn er steekwagens speciaal voor stoelen ontwikkeld, die zijn voorzien van draagarmen en een verbreding naast de schep.

Banden steekwagen
Banden steekwagens zijn speciaal ontworpen voor het transporteren van banden. Ze zijn namelijk voorzien van een bandendrager, zoals op de foto is te zien. Daarnaast is er ook nog een uitvoering die is voorzien van een hendel waarmee de stapel banden eenvoudig van de steekwagen geduwd kan worden. De best verkochte banden steekwagens zijn de 2032 FE en de 2033 FE, omdat deze over een slim systeem beschikken om de banden op te pakken (zie video)

 

Apparaten steekwagen
De apparaten steekwagens zijn ideaal voor het transporteren van zware apparaten, zoals koelkasten, vaatwassers en wasmachines. Het verschil tussen een apparaten steekwagen en een normale steekwagen is dat de rug is bekleed met rubber en de schept is voorzien van een antislip laag. Daarnaast zijn er bij sommige steekwagens accessoires beschikbaar om bijvoorbeeld de apparaten over een trap te vervoeren.

Vaten steekwagen
Met een vaten steekwagen kunt u eenvoudig vaten oppakken en met sommige uitvoeringen zelfs de vaten hogerop plaatsen. In onderstaande video wordt dit getoond. De vaten steekwagen uit de video kunt u hier bestellen.

Gasflessen steekwagen
Gasflessen steekwagens zijn er in diverse varianten. Zo zijn er steekwagens voor 1 of 2 gasflessen, gasflessen trappenwagens en standaarden voor gasflessen. Deze zijn voorzien van kettingen om de gasflessen mee vast te zetten. De onderstaande gasflessen steekwagen is tevens uitgeruist met een steunwiel. Hierdoor kan deze in beladen toestand achterover blijven staan. Erg handig dus! Onderstaande gasflessen steekwagen kunt u hier bestellen.

Gasflessen steekwagen

Materiaal: aluminium of stalen steekwagen?
De meeste steekwagens zijn gemaakt van staal. Dit komt omdat staal erg stevig is en daardoor een groot draagvermogen heeft. Bij de stalen steekwagens die wij verkopen varieert het draagvermogen van 200 – 400 kg en bij de aluminium steekwagens is dit maximaal 200 kg. Het grote voordeel van een aluminium steekwagen is het lage eigen gewicht, wat het een handzame steekwagen maakt.

Wielen: luchtbanden of massief rubberen banden?
Massief rubberen banden zijn goed te gebruiken op een gladde, vlakke vloer. Luchtbanden zijn zowel op een gladde als een minder gladde vloer geschikt. Luchtbanden kunnen echter wel gaan lekken en moeten opgepompt worden. Over het algemeen kiezen de meeste klanten voor een steekwagen met luchtbanden.

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen en weet u nu wat voor steekwagen u graag wilt. Alle genoemde steekwagens in dit artikel kunt u via onderstaande knop bekijken en bestellen.